Ubi-camera: foto's maken met je vingers

Jasper van Bladel 2047 1
Foto’s maken met je vingers, het klinkt een beetje raar, maar in In Japan kan het. De Ubi-camera is ontwikkeld door wetenschappers van het IAMAS. Vorm een rechthoek met de handen, zoom in of uit door je armen te bewegen, en klikken maar.

Veel eenvoudiger kan het niet. Je steekt je wijsvinger in de Ubi-camera en maakt met je handen een rechtoek in de vorm van wat normaal je zoeker zou zijn. In- en uitzoomen doe je door je armen te bewegen. De camera meet de afstand tot je gezicht en bepaalt zo wat voor foto je wilt nemen, groothoek of meer close-up. De sluiter bedien je met de duim van je rechter vinger. 

Niet foutloos

De Ubi-camera, ontwikkeld door wetenschappers van het Institute of Advanced Media Arts and Sciences, werkt nog niet altijd foutloos. Bij het in- en uitzoomen wil de Ubi nog weleens in de war raken van omgevingslicht. Ook werkt de camera nu alleen nog maar terwijl hij aangesloten is op een computer. Ze hebben dus nog een hoop werk te doen daar in Japan. Het is dan ook helemaal niet zeker dat je de Ubi-camera ooit kunt kopen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Scrat6

1-4-2012!!