U2 geeft Trabant weg bij fotowedstrijd

U2 geeft Trabant weg bij fotowedstrijd

jesse kraal 3094 1
Twintig jaar geleden kwam het U2-album 'Achtung Baby' uit. Om dit te vieren gaan U2, ontwerper Shaughn McGrath en huisfotograaf Anton Corbijn op zoek naar foto's die de cover van het album hadden kunnen sieren als het album nu zou uitkomen. De hoofdprijs is een heuse Trabant.
Achtung Baby

Anton Corbijn verzorgt al jaren de foto's voor de albums van de Ierse band U2, zo ook voor het album 'Achtung Baby'. Het album moest een kritische blik op de wereld van toen geven. Doel van de fotowedstrijd is om er achter te komen hoe de albumhoes er in het huidige sociale en economische klimaat uit zou zien.

Trabant

Als je een foto in wil sturen, dan kan dat tot 23 januari 2012. Inzenden gaat via Facebook, net als het stemmen op de inzendingen. Dat laatste kan tot 30 januari. Op 20 februari zullen de zestien winnaars bekend worden. Vijftien foto's worden geselecteerd door Corbijn en McGrath, één winnaar wordt door het publiek gekozen. Winnaars krijgen allemaal een afdruk van de collage, een luxe uitgave van het album en een spiegelreflexcamera. Er is ook nog een hoofdprijs in de vorm van een beschilderde Trabant.

Trabant

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Ilona Muis

'k ben 1 van de zestien winnaars!! yeeahhh!wat een eer om door Anton Corbijn en Shaugh McGrath (designer van U2) uitgekozen te zijn! bovendien ben ik een groot U2 fan!