Twitter had interesse in foto-app Camera+

Jasper van Bladel 1397 0
Facebook is tegenwoordig eigenaar van Instagram, dat weten we. Maar ook Twitter is op jacht geweest naar een eigen foto-app. Nadat ze misgrepen bij Instagram zijn ze gaan praten met de makers van Camera+. Die onderhandelingen zijn echter ook stukgelopen.

Twitter had, zo schrijft The New York Times, ook interesse in het kopen van Instagram. Dat is uiteindelijk niet gelukt en concurrent Facebook ging er met de populaire app vandoor. Twitter-topman Jack Dorsey was een fervent gebruiker én investeerder van Instagram, maar heeft na de aankoop door Facebook geen enkele Instagramfoto meer gedeeld. Nu blijkt dat hij daarna is gaan praten met mensen van de betaalde app Camera+, om die applicatie in te lijven.

Niet verhuizen

Voordat hij een bod kon uitbrengen is de deal al geklapt, doordat een deel van de medewerkers van Camera+ niet bereid was te verhuizen naar San Fransisco, de thuisbasis van Twitter.

Opvallend

De interesse in Camera+ is opvallend, gezien recente uitspraken van de Twitter-top. CEO Costolo heeft, nadat bekend werd dat Facebook Instagram gekocht heeft, namelijk gezegd dat Twitter niet van plan is om een soortgelijke app aan te schaffen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper