Tweede Fotoboekenmarathon in Huis Marseille

Julian 864 0
Op 20 december organiseren Huis Marseille en de Fotoboekenmarathon een dag met interviews, discussies en signeersessies. Tientallen Nederlandse fotografen van wie in 2009 een boek verscheen komen aan het woord.

Tijdens de Fotoboekmarathon kunnen boeken van de fotografen aangekocht worden, indien gewenst voorzien van opdracht of handtekening.

Het is de tweede keer dat de Fotoboekenmarathon op de zondag voor kerstmis wordt gehouden. De manifestatie is een lofzang op het fotoboek, een informatiebron en een ontmoetingsplek voor geĂ¯nteresseerden. Bezoekers kunnen op 20 december ook de tentoonstelling Edward Burtynsky – OIL bekijken, die momenteel in Huis Marseille te zien is.

Van 11 tot 18 uur stelt het fotografiemuseum Huis Marseille verschillende zalen ter beschikking aan het evenement. De hele dag door interviewt Edie Peters van de website PhotoQ deelnemende fotografen, afgewisseld met projecties van werk van deelnemers. In de interviews worden afwisselend creatieve, economische, inhoudelijke en organisatorische aspecten van fotoboeken en het werk van de fotografen besproken.

De aanwezige fotografen hebben een journalistieke, documentaire of autonome achtergrond, of iets daar tussenin. Hun boeken zijn goed ontvangen en in veel gevallen is hun werk de afgelopen tijd ook tentoongesteld.

Van een aantal fotografen die niet aanwezig zijn, kunnen vooraf gesigneerde boeken boeken worden aangeschaft. Tijdens de Fotoboekenmarathon presenteren zich ook enkele nieuwe uitgevers van fotoboeken.