Tweede editie Slideluck Potshow met Paul Kooiker als curator

sanne 3281 0
Na een succesvolle eerste editie is het tijd voor ronde twee: zaterdag 14 januari 2012 kun je weer eten en slideshows kijken tijdens de Slideluck Potshow in Amsterdam. Natuurlijk kun je ook deze editie weer eigen werk insturen.

Het concept van de Slideluck Potshow is simpel: samen eten en daarna naar een slideshow kijken met werk van bekende fotografen en misschien ook van jou. Je kunt namelijk beeld inzenden wat je op de avond graag aan het grote publiek wilt tonen. Uit het ingezonden beeld zal de curator van de avond, in dit geval Paul Kooiker, een selectie maken voor de slideshows.

Slideluck Potshow is van oorsprong een idee van een groep artiesten uit New York. Tegenwoordig verovert het concept de wereld en vierde het in het voorjaar van 2011 zijn debuut in Amsterdam. De avond in Pakhuis de Zwijger werd een succes en daarom kan herhaling niet uitblijven.

Paul Kooiker

Voor deze tweede ronde heeft de organisatie Paul Kooiker als curator aangetrokken. De winnaar van de Prix de Rome en de A. Roland Holst Prijs zal het ingezonden werk selecteren en zelf werk en fotografen aandragen. Vorige editie was het aan Edie Peters om de taak als curator te vervullen. Hij selecteerde werk van onder meer Erik Kessels, Kadir van Lohuizen en Iwan Baan. Ook koos hij voor bijdrages van internationale fotografen als Inez van Lamsweerden & Vinoodh Matadin en Martin Parr.

Werk insturen

De slideshow betrekt echter pas het tweede deel van de avond. Eerst kan iedereen zich te goed doen aan zelf meegebracht eten. Als je je eigen werk tijdens de slideshow wilt zien verschijnen, dan kun je je aanmelden via de site van Slideluck Potshow. Daar vind je ook meer informatie over het evenement en de mogelijkheid om een kaartje (à 5,50 euro) te scoren. Kaartje binnen? Vergeet dan niet een zelfgebakken appeltaart of stamppot mee te nemen!

slideluck potshow

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne