Twee vreemden samen op de foto zetten

Twee vreemden samen op de foto zetten

Nadja Geskus 2387 0
Een foto maken van twee mensen die elkaar kennen, kan intimiteit uitstralen. Maar diezelfde intimiteit fotograferen met twee vreemden van elkaar, is toch een heel stuk lastiger! Toch is dat wat fotograaf Richard Renaldi doet. Hij pakt twee totaal vreemde van elkaar en zet deze samen op de foto.

Richard Renaldi

Richard Renaldi is geboren in Chicago in 1968. Hij behaalde in 1990 zijn BFA in de fotografie van de Universiteit van New York. In 2006 werd de eerste monografie van Renaldi, ‘Figure and Ground’, gepubliceerd door de Aperture Foundation. Zijn tweede monografie, ‘Fall River Boys’, werd in 2009 uitgebracht door Charles Lane Press.

Twee vreemden samen op de foto zetten

Twee vreemden

Richard Renaldi heeft een bijzonder project opgezet. In ‘Touching Strangers’ zoekt hij op straat twee vreemden van elkaar, stelt deze aan elkaar voor en zet hen samen op de foto. Een project wat wel wat lef nodig heeft! Hij zet sommige stellen namelijk vrij intiem met elkaar op de foto. ‘In het begin weten mensen vaak niet zo goed waar ze mee in hebben gestemd en dan gaat het nog best wat stroef,’ vertelt Renaldi. Daar is alleen op de foto niets meer van terug te zien. Hij vraagt ze te poseren alsof het familieleden, vrienden of geliefden zijn. En hoewel de mensen elkaar eigenlijk niet kennen, komt er bij iedereen toch wat gevoel los voor de ander. Bekijk de gehele serie op de website van Renaldi.

 

 

Foto’s gemaakt door Richard Renaldi

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja