Twee nieuwe teaservideo's van Nikon

Twee nieuwe video's over Nikon's retro-camera

Julian 3507 2
Nikon heeft de afgelopen dagen twee nieuwe video's vrijgegeven, waarin we langzamerhand steeds iets meer te zien krijgen van de op komst zijnde retro-camera. Het toestel komt nu zelfs frontaal in beeld, maar helaas 'out of focus'.

Nikon houdt het nog even spannend. De twee nieuwe Pure Photography-video's laten al iets meer doorschemeren over het nieuwe toestel, dat volgens geruchten als Nikon DF door het leven gaat, maar echt duidelijk komt de camera nog niet in beeld.

Het tweede filmpje laat wat flitsen van de zijkant van het toestel zien. Daaruit is op te maken dat het toestel een uitstekende grip zal krijgen en dus niet zo plat zal worden als de klassieke FM- of F2-camera's.

Vermoedelijk volgen er nog drie filmpjes tot de introductie van de nieuwe camera. De huidige drie video's werden steeds om de dag gepubliceerd. Mocht Nikon in hetzelfde tempo doorgaan, dan kunnen we op 29 en 31 oktober weer twee video's verwachten. Het laatste filmpje zou dan op 2 november te zien zijn.

We verwachten echter dat het laatste filmpje meteen ook de introductie van de camera is, het is niet waarschijnlijk dat Nikon dit op een zaterdag zal laten plaatsvinden. Mogelijk is maandag 4 november de dag dat we de Nikon DF volledig te zien krijgen.

Nikon DF front

Nikon DF front 3
In het derde filmpje zien we de voorkant van de camera iets duidelijker in beeld komen.

afbeelding van Duko

Ik begrijp dat je geen nieuwtjes wilt overslaan, maar vind dat je je met deze teaser-onzin behoorlijk voor het Nikon-karretje laat spannen. Wacht maar even tot er echt iets te melden is, zou ik zeggen.

afbeelding van Anoniem

Onzin, dit is voor veel mensen gewoon wel nieuwswaardig. Ik kan me voorstellen dat je als Canon gebruiker hier niet op zit te wachten, maar veel andere mensen doen dat wel. En ik vind het persoonlijk wel goed hoor dat digifotopro niet alleen maar afgaat op officiƫle aankondigingen maar ook geruchten en teasers publiceert. Je hoeft het niet te lezen natuurlijk.