Twee nieuwe rugzakken in LowePro Primus AW-serie

Redactie 1191 0
LowePro komt met de Primus Minimus AW en CompuPrimus AW, volgens de tassenfabrikant twee

Kenmerken

De Primus Minimus AW biedt plaats aan 1 DSLR met aangekoppelde zoomlens, 1-2 extra objectieven, een statief en accessoires. Daarnaast is er ook plek voor wat extra spullen.

Primus Minimus AW
Buitenmaat: 29x23,5x50,5 cm
Binnenmaat: 26x14,5x16,5 cm
Adviesprijs 219 euro

De CompuPrimus AW biedt plaatst aan een ‘Pro’ DSLR met aangekoppeld objectief, 3-5 extra objectieven, een statief, accessoires en persoonlijke spullen en heeft een uitneembaar laptopvak met geïntegreerd zonnescherm. Het laptopvak is geschikt voor de meeste 15,4” laptops.

CompuPrimus AW
Buitenmaat: 36,5x29,2x59 cm
Binnenmaat: 30,5x17,5x28 cm
Adviesprijs 339 euro

Features

Beide tassen hebben een 2-vaksdesign. Het fotogedeelte heeft verstelbare dividers zodat het interieur naar wens kan worden aangepast. Het bovenste vak biedt plats aan persoonlijke spullen en accessoires en beschikt over extra vakken voor bijvoorbeeld een lader en geheugenkaarten. In het buitenvak met riemen kan bijvoorbeeld een jas worden meegenomen.

De tassen zijn uitgerust met ergonomisch 8-punts draagsysteem. waardoor het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en zo zorgt voor een goed draagcomfort. Het materiaal kan ademen waardoor je rug droog blijft. De AW-hoes (All Weather) zorgt voor bescherming van de apparatuur tegen de elementen.

Ook hebben de tassen een zij-ingang voor een snelle toegang tot de apparatuur zonder de tas eerst van de rug te halen en beide beschikken over sliplock-lussen.

Eco-vriendelijk

Alle modellen in de Primus AW serie zijn eco-vriendelijk. Ze zijn gemaakt van Cyclpet®, een 100% gerecycled materiaal waardoor de serie de norm bepaalt voor milieuvriendelijke draagoplossingen, aldus de fabrikant. Elke tas bevat gerecycled materiaal gelijk aan 22 plastic flessen. Daarnaast ondersteunt Lowepro met de opbrengst van de verkoop van de Primus AW-serie Polar Bears International (PBI), een non-profit organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bescherming van de ijsbeer.

Alle modellen in de Primus AW serie zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw/zwart. Leverbaar vanaf begin augustus 2008.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie