'Twee nieuwe Leica-camera's op Photokina 2012'

Julian 3279 0
Leica introduceert op de Photokina-fotobeurs in september mogelijk twee nieuwe camera's. Één daarvan zou een 'vriendelijk' prijskaartje hebben. In juni 2011 deed de fabrikant al uitspraken over een mogelijke systeemcamera met aps-c-sensor.

Leica toont op de Photokina mogelijk twee nieuwe camera's. Het zou gaan om de M10, de opvolger van de M9 en een compacte systeemcamera. De nieuwe geruchten zijn afkomstig van DSLR Magazine, dat een goede naam heeft op gebied van het 'voorspellen' van nieuwe camera's.

De M10 krijgt ongetwijfeld weer een fullframe-sensor. In de M9 gebruikte Leica een sensor van Kodak, nu dat bedrijf in zwaar weer zit moet Leica misschien uitwijken naar een andere fabrikant. Een sensor met de roots van Kodak is overigens niet onmogelijk; Kodak deed haar sensordivisie al van de hand en deze productietak gaat nu verder als Truesense Imaging Inc.

Compacte systeemcamera

In juni 2011 deed Leica al uitspraken over een compacte systeemcamera die voor 2012 in de planning zou staan. Toen haalde Leica aan dat aps-c-sensoren steeds goedkoper worden, een csc van Leica met zo'n sensor zou op de markt gebracht kunnen worden voor een redelijk vriendelijk prijskaartje.

Leica heeft al de X1, een compacte camera met vast objectief en aps-c-sensor. Deze 12-megapixelcmos is afkomstig van Sony. Ook in een nieuwe compacte systeemcamera lijkt een sensor uit de fabriek van Sony een logische keuze. Ook Fujifilm maakt gebruik van een (aangepaste) Sony-sensor in de X-Pro1.

Op de Photokina-fotobeurs in september weten we waarschijnlijk meer. De beurs gaat 18 september van start.