Twee nieuwe dslr-microfoons van Rode

jesse kraal 2384 0
In sommige gevallen kan zelfs het geluid van een externe microfoon niet voldoen aan je eisen. Je kunt een speciaal opnameapparaat gebruiken die in audio in een hogere kwaliteit op slaat dan je camera. Rode komt nu met een microfoon waarmee je het opgenomen geluid ook op een geheugenkaart kunt opslaan.

Australisch microfoonspecialist Rode komt met twee nieuwe microfoons voor dslr's met filmfunctie. Met de Videomic HD hebben ze een sterke troef in handen. Deze microfoon kan namelijk niet alleen het audiosignaal doorgeven aan de camera, maak kan het desgewenst ook opnemen op een microsd-kaart.

Geïntegreerde recorder

Audio die wordt opgenomen op de geïntegreerde recorder is van veel hogere kwaliteit dan de audio die je via de 3,5mm-aansluiting kunt opnemen met de camera. Uiteraard zorgt het wel voor meer werk, omdat je de audio- en videostream later moet synchroniseren. Met de Videomic HD kun je achteraf besluiten of je genoegen neemt met het geluid dat de camera heeft opgenomen of dat je liever wat meer werk hebt en daarmee ook beter geluid. Wat de Videomic HD gaat kosten is nog niet bekend.

RODE

Stereo Videomic Pro

Naast de Videomic HD is er ook een nieuwe Stereo Videomic Pro. Deze stereomicrofoon kan zelf geen geluid opslaan, maar stuurt dit via een standaard 3,5mm-aansluiting door naar de camera. Wel krijg je een hoogwaardige stereomicrofoon die volgens Rode in het bijzonder geschikt is voor het opnemen van muziek en atmosferische omgevingsgeluiden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse