Twee Hyères-prijzen voor Anouk Kruithof

Redactie 959 0
Anouk Kruithof sleept met haar fotoserie 'The Daily Exhaustion' niet één, maar twee prijzen in de wacht bij het Festival of Fashion & Photography Hyères. De fotografe wint zowel een geldprijs als een schooljaar aan de School of Visual Arts.

De Nederlandse Anouk Kruithof behaalde in Frankrijk eerst de juryhoofdprijs voor het onder­deel fotografie en won daarna ook nog de SVA Photo Global-prijs.

Hoofdprijs voor fotografie

De winnende beelden van Kruithof werden gekozen door een tienkoppige jury. Deze bestond onder andere uit Foam-curator Colette Olof en Offprint-organisator Yannick Bouillis. Ook Winfreid Heininger van Kodoji Press was een van de juryleden. Winfreid trok zich echter terug uit de jury omdat hij samen heeft gewerkt met Anouk.

Als winnaar van deze prijs krijgt Anouk de kans om volgend jaar een expositie te maken tijdens het Hyères festival.

SVA Photo Global prijs

De SVA Photo Global-prijs biedt Kruithof echter iets heel anders. Ze krijgt hiermee de mogelijk­heid om een jaar in residentie te studeren aan de School of Visual Arts (SVA) in New York gedurende komend collegejaar. Deze prijs werd vergeven door Steven Frailey, leider van de afdeling fotografie aan de School of Visual Arts.

Pagina uit 'The Daily Exhoustion' van Anouk Kruithof.

The Daily Exhaustion

De fotoserie 'The Daily Exhaustion' bestaat uit een klein krantje met 48 pagina's. Op 23 bladzijdes zijn zelfportretten te vinden die laten zien hoe Anouk als geobsedeerde artiest en workaholic de bezwete en emotionele kant van uitputting bereikt.

Aan Hyeres 2011 deden ook nog drie andere Nederlanders mee. Kim Boske, Awoiska van der Molen en Marc Philip van Kempen vielen echter niet in de prijzen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie