Twee fotografen overleden bij helikopterongeluk

Redactie 2918 0
Het helikopterongeluk van afgelopen zondagmiddag op de Maasvlakte heeft aan vier van de vijf inzittenden het leven gekost. Onder hen de twee Rotterdamse fotografen Ben Wind en Rob Cloosterman. De 51-jarige ANP-fotograaf Ed Oudenaarden is de enige overlevende.

Oudenaarden ligt echter nog wel zwaargewond in het ziekenhuis, maar volgens een behandelend arts is zijn toestand stabiel. Naast de twee fotografen zijn ook de piloot van de helikopter en een medewerker van het Gemeentelijk Havenbedrijf omgekomen bij de crash. 

Ben Wind

Al sinds de jaren tachtig werkte Ben Wind als fotograaf in Rotterdam en omgeving. Na een jarenlange samenwerking als freelancer voor het AD verlegde hij in de jaren negentig zijn werk naar het bedrijfsleven. Daardoor fotografeerde hij veel in opdracht van het Gemeentelijk Havenbedrijf van Rotterdam, alsmede voor bedrijven als Nedlloyd, ECT en de Rabobank.

Rob Cloosterman

Als fotograaf was Rob Cloosterman niet alleen freelancer voor onder meer het AD, maar had hij ook een  communicatieadviesbureau, Cloosterman Communicatie, en een fotostockbureau, Cloostermanstock.nl. Tevens was hij aangesloten bij het fotobureau Hollandse Hoogte.

Tour du Port

De helikopter was ingezet om het wielerevenement Tour du Port, een tourtocht voor wielertoeristen aan de vooravond van de start van de Tour de France, vast te leggen. Rond 13.00 uur stortte deze echter door nog onbekende oorzaak op de grond bij de Slufterdam en Noordzeeboulevard. Het evenement  is naar aanleiding van de crash stopgezet. Ook het grote feest na de finish, op de Wilhelminapier, is afgeblazen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie