Stormachtig portret

Twee Duitse fotografen, een softbox en windkracht tien

Fabienne Keijzer 689 0
Over doorzettingsvermogen gesproken! De mannen van het fotografie duo Flash Bros deinzen niet weg van een beetje wind. Met windkracht tien proberen ze op het strand een softbox omhoog te houden, en dat levert hilarische beelden op.

Lachen: Twee Duitse fotografen, een softbox en windkracht tien

Michael Fertig en Phil Schreyer vormen het fotografie duo Flash Bros. Ze komen uit het Noord-Duitse Kiel in deelstaat Sleeswijk-Holstein. De stad is gelegen aan een zijarm van de Oostzee, en daar kan het nogal waaien. Maar een beetje wind weerhoudt de mannen er niet van te fotograferen. En wel met een Octa softbox van Profoto, in de duinen aan het strand. Ze proberen een portret te maken van een gemutst model en één van de bro's probeert met al zijn kracht de softbox omhoog te houden. Dat is nog niet zo makkelijk! Het levert wel hilarische beelden op:

Is de video niet goed te zien? Bekijk hem hier.

Resultaat 

De video is toepasselijk getiteld ‘Noord-Duitse fotografen zijn het hardst.’ Of dat echt zo is laten we even in het midden, maar het is ze in ieder geval gelukt om een goede foto te krijgen zoals je aan het eind van de video kunt zien. Op de website van de Flash Bros kun je meer werk van ze vinden, met onder andere bruilofts- en naaktfotografie.
Lees ook: Portretfotografie in de storm – Storm Chasing

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne