TV-serie 'De Nieuwe Wildernis'

TV-serie De Nieuwe Wildernis start 11 december

Julian 3643 0
Woensdagavond 11 december wordt de eerste aflevering van de driedelige TV-serie 'De Nieuwe Wildernis' uitgezonden door de VARA op Ned 1. In de serie, die beelden bevat die niet in de film vertoond werden, staat de 'Circle of Life' van natuurgebied de Oostvaardersplassen centraal.

De VARA zendt de TV-serie 'De Nieuwe Wildernis' uit op 11, 18 en 25 december op Nederland 1 om 20u30. In de kerstvakantie wordt de serie herhaald. De serie bevat beeldmateriaal dat niet te zien is in de succesvolle Nederlandse natuurfilm en is opgebouwd uit drie delen van ieder een uur lang.

Deel 1: Nieuw leven - 11 december

In de eerste aflevering maak je kennis met de hoofdrolspelers van de Oostvaardersplassen: extraverte konikpaarden, oogverblindende ijsvogels, een jong vossengezin en andere belangrijke bewoners. Zij worden allemaal een jaar lang gevolgd op hun levenspad door de seizoenen heen.

Deel 2: Op eigen benen - 18 december

In de tweede aflevering ziet je hoe zwaar de dieren het in de Oostvaardersplassen kunnen hebben. Ze gaan de uitdaging aan die het natuurlijke ecosysteem met zich meebrengt.

Deel 3: Leven en dood - 25 december

In de derde aflevering ziet je hoe de Oostvaardersplassen zich, na een lange periode van honger en kou, herstelt. De ‘Circle of Life’ kan opnieuw beginnen.

De Nieuwe Wildernis
Lees hier onze filmrecensie van De Nieuwe Wildernis.