Tutorials: Videobewerking met DaVicie Resolve 9 (Lite)

Julian 2263 0
DaVinci Resolve 9 is een uiterst krachtig pakket om je video's te bewerken. De gratis lite-variant heeft maar weinig beperkingen en stelt je in staat om Hollywood-waardige bewerkingen te doen op je video's. Eenvoudig is het niet, dus hier wat tutorials om je op weg te helpen.

Beginnen met DaVinci Resolve 9 Lite doe je het beste door eerst de uitgebreide handleiding door te nemen. Je vindt deze op dezelfde pagina waar je de software kunt downloaden.

De handleiding in pdf-vorm telt 640 pagina's, maar is gelukkig geen saai boekwerk. Het begint met globale uitleg wat color grading nu eigenlijk is en gaat vervolgens uitgebreid in op alle onderdelen van het pakket, gecombineerd met stap-voor-stap-tutorials.

Anatomy of a Grade

Chris Hall van Basher Films heeft op Vimeo een serie video's onder de noemer'Anatomy of a Grade' uitgebracht. In deze video's krijg je te zien hoe Chris bewerkingen uitvoert in DaVinci Resolve.In onderstaande episode tovert Chris een scene in daglicht om tot een sfeervolle nachtopname. Op het Vimeo-kanaal van Chris Hall vind je meer afleveringen.