Tutorial: geef je foto's een superresolutie

Tutorial: geef je foto's een superresolutie

Redactie 2224 0
Milky Way Mike heeft onlangs een zeer interessante video online geplaatst. Hij vertelt je in de video hoe het stacken van je beelden je beeld een super resolutie kan geven. Voor nog verdere uitleg kun je ook de video van fotograaf Ian Norman bekijken.

Super resolutie

Wil jij ook weten hoe je een afbeelding kunt maken met een superresolutie? Dat kan gewoon met je eigen camera. Milky Way Mike maakte een handige video waarin hij door middel van het stacken van foto’s een afbeelding met superresolutie creëert. Je kunt dit zelf ook doen in een paar eenvoudige stappen.

 

 

Meer uitleg

Als je nog meer uitleg wilt over hoe je dit nou precies voor elkaar krijgt, dan kun je ook onderstaande video van Ian Norman bekijken. Hij laat je zien hoe je de resolutie van een camera sensor kunt verbeteren met een techniek die superresolutie heet. Met deze techniek is het mogelijk om de sensor-shift hoge resolutie-modus na te bootsen, die je vindt op camera’s van bijvoorbeeld Olympus. Zo kun je meer pixels uit de sensor persen. In zijn video zie je hoe hij een afbeelding van 24 megapixel omzet naar eentje met meer dan 90 megapixel.

 

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie