Trust stoomt door met nieuwe PowerC@m

Redactie 639 0
Na het camera-introductiegeweld van Canon, Fujifilm, Nikon en Konica Minolta raakt ook Trust op stoom.

De jongste telg in de Trust-familie is de 1291Z PowerC@m Optical Zoom: een toestel dus beschikt over een echte zoomfunctie. Trusts andere PowerC@m Zoom-klasse (zonder Optical) is namelijk alleen in staat de beelden digitaal op te blazen.


De 1291Z PowerC@m Optical Zoom kent een CCD-sensor die 4-megapixel kan produceren. Met een druk op de knop van de Quick View-functie, krijgt de gebruiker een slideshow van alle gemaakte foto's te zien op de vier centimeter
Klik om te vergroten
Klik op afbeelding voor vergroting
grote TFT-kleurenmonitor aan de achterzijde. Die foto's kunnen desgewenst zijn gemaakt met tot drie keer optische zoom.

Filmfunctie


De 1291Z beschikt over een macrofunctie, ingebouwde flitser en handmatige instellingen voor belichting en witbalans. Voor het maken van videobeelden (in de voor velen bekende, beperkte resolutie van digitale camera's van maximaal 320 x 240 pixels) heeft de Trust een aparte knop, zodat de selectie van de filmfunctie sneller gaat.


Het interne geheugen van de camera is 14 megabyte groot, maar met gemiddeld 1,5 tot 2 MB per foto in de beste kwaliteit is een extra Secure Digital (SD)- of MultiMedia Card (MMC)-geheugenkaart onontbeerlijk.

Fotoverwerkingstijd


Standaard krijgt de gebruiker twee AA-type Duracell Ultra-batterijen meegeleverd, maar aangezien die snel leeg zijn kopen gebruikers het beste twee oplaadbare NiMH-accu's.


Trust-camera's laten zich over het algemeen kennen door een trage fotoverwerkingstijd, maar daarvoor betaalt u dan wel een aangepaste prijs. De 1291Z PowerC@m Optical Zoom kost exclusief BTW 176,43 euro.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie