Trouw bezuinigt op fotografen

Julian 586 0
Dagblad Trouw moet bezuinigen van nieuwe eigenaar De Persgroep. Voor fotografen Jörgen Caris en Werry Crone betekent dat het einde van hun vaste dienstverband. Na hun ontslag kunnen ze wel als freelancer verbonden blijven met de krant.

Na meer dan twintig jaar kreeg fotograaf Werry Crone van Trouw vorige week te horen dat zijn vaste dienstverband wordt opgezegd, is te lezen in de Volkskrant.

Oorzaak zouden de bezuinigingen zijn, door nieuwe eigenaar De Persgroep. Fotograaf Werry Crone zegt begrepen te hebben dat de Persgroep vond dat de verhouding tussen vaste krachten en freelancers anders moest bij Trouw. Momenteel heeft de krant twee fotografen vast in dienst, maar daar komt een einde aan.

Niet alleen Trouw bezuinigt, afgelopen maandag bereikten het ANP en de GPD een akkoord over samenwerking, dat kost de GPD ruim 15 banen, onder andere op de beeldredactie.

De Volkskrant omschrijft het als merkwaardig paradox. Beeld wordt steeds belangrijker voor kranten en hun websites, maar als er bezuinigd moet worden komt het beeld al gauw in zicht.
Rimmer Mulder, aanstaand voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten  (NVF) zegt dat beeldredacties gemakkelijke slachtoffers zijn. Fotografen zijn niet eenvoudig in een andere functie te plaatsen en het aanbod van goedkope alternatieven is ruim. 

De Volkskrant: Beeld wordt wegbezuinigd