Trea van Drunen wint Pride Photo Award 2011

Redactie 3186 1
Trea van Drunen mag zich de winnaar van de eerste Pride Photo Award noemen. De prijs wordt uitgereikt aan een fotograaf die seksuele- en genderdiversiteit in beeld brengt. Van Drunen ontvangt de prijs voor haar portret van transgender Leon.

Trea van Drunen is net afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam en valt nu al in de prijzen. De fotograaf is gefascineerd door transformatie en portretteerde daarom de twaalfjarige transgender Leon. Van Drunen wint met deze foto de Pride Photo Award en wint daarmee een eigen tentoonstelling in Amsterdam

Oordeel

De jury is erg enthousiast over de foto. Ze wisten vanaf het begin af aan al dat dit een van de winnende foto's kon zijn. 'Het is een sterke, iconische foto die de kijker zowel de krachtige uitdrukking van Leon laat zien, als het verbazingwekkende verhaal van zijn jonge leven als transgender.' Ook vindt de jury dat er een spoor van mysterie in de foto aanwezig is die mensen doet nadenken over het leven en identiteit.

'Leon', de winnende foto van Trea van Drunen.

Tien jaar

Het winnende portret zal niet de laatste foto zijn die Van Drunen maakt van Leon. Ze zal de jonge transgender de komende tien jaar volgen om zijn verhaal vast te leggen. De fotograaf wil daarmee zowel de fysieke als de mentale ontwikkelingen van Leon in beeld brengen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Jonathan Joseph Nicholas

I just wish I'd had the courage to become a girl and stop being a boy when I was a boy of twelve years old