Transcontinenta kondigt nieuwe Tamron-objectieven aan

Transcontinenta kondigt nieuwe Tamron-objectieven aan

Senta Bemelman 2792 0
Transcontinenta, de importeur van Tamron in Nederland, kondigt twee nieuwe objectieven uit de SP-serie objectieven aan: Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD en Tamron SP 90mm f/2.8 MACRO 1:1 Di VC USD.

Full-Frame SP 85mm f/1.8 objectief

De Tamron 85mm f/1.8, een lichtsterk en kort tele-objectief, is een objectief met goede correctie van aberraties, een goed oplossend vermogen en VC beeldstabilisatie. Door de VC (Vibration Compensation) kun je gemakkelijk vanuit de hand fotograferen. De beeldstabilisatie is ook handig bij weinig licht of nachtfotografie. Door de LD (Low Dispersion) en XLD (Extra Low Dispersion) glaselementen minimaliseren kleurranden en leveren scherpe en gedetailleerde opnamen op. Het objectief geeft ook een aantrekkelijke bokeh dat de aandacht vestigt op het hoofdonderwerp op de voorgrond

De vochtbestendige constructie voorkomt het binnendringen van vocht en de Fluorine coating op de frontlens stoot vuil af en gaat condensvorming tegen. Dit nieuwe Tamron SP objectief voegt zich naast de andere objectieven uit de nieuwe Tamron SP serie, onder meer bestaande uit: SP 35mm f/1.8, de SP 45mm f/1.8 en de SP 90mm f/2.8 Macro. Daarnaast is ook het elektromagnetisch diafragma van de SP-serie erg aantrekkelijk. Hierdoor is een nauwkeurige diafragmaregeling mogelijk.

Specificaties

Model : F016
Brandpuntsafstand : 85mm
Maximaal diafragma : f/1.8
Beeldhoek (diagonaal) : 28°33' (voor Full-Frame) 18°39' (voor APS-C)
Minimale scherpstelafstand : 0,8m
Lengte : voor Canon 91,3mm, voor Nikon 88,8mm
Gewicht : voor Canon 700 gram, voor Nikon 660 gram
Beschikbare vattingen : Canon, Nikon, Sony

 

Tamron SP 90mm f/2.8 macro objectief

De Tamron 90mm Marco deelt dezelfde VC functionaliteit als de SP 85mm. Een XY-Shift compensatie is toegevoegd bij dit objectief, ter ondersteuning van de VC-beeldstabilisatie van oneindig tot macro. Het objectief behoudt hetzelfde optische ontwerp van zijn voorganger, de Tamron 90mm Macro (Model F004).

De SP 90mm deelt de LD- en XLD-elementen met de SP 85mm. De SP 90mm heeft naast een LD-element ook twee XLD-glaselementen om de verstrooiing van licht tegen te gaan. Het objectief levert een opmerkelijk zachte achtergrond vervagingen op, beter bekend als bokeh. Net als andere Tamron modellen heeft het objectief een water- en vuilafstotende constructie. De USD (Ultra Silent Drive) scherpstelling controle-software is een update en stimuleert fotograferen op korte afstanden.

Specificaties

Model : F017
Brandpuntsafstand : 90mm
Maximaal diafragma : f/2.8
Beeldhoek (diagonaal) : 27°2' (voor Full-Frame) 17°37' (voor APS-C)
Lengte* : voor Canon 117,1mm, voor Nikon 114,6mm, Gewicht : voor Canon 610 gram, voor Nikon 600 gram
Minimum diafragma : f/32
Beeldstabilisatie sterkte : 3,5 stops
(Gemeten met Canon : EOS-5D Mark III en Nikon : D810)

Beschikbaarheid en prijs

Transcontinenta heeft de prijs en beschikbaarheid van beide objectieven nog niet bekendgemaakt. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta