Transcontinenta introduceert XEEN 135mm T2.2

Transcontinenta introduceert XEEN 135mm T2.2

Nadja Geskus 1958 0
Transcontinenta, Samyang/XEEN distributeur voor de Benelux, introduceert vandaag een nieuw objectief: XEEN 135mm T2.2. Samen met de bestaande XEEN 14mm T3.1, XEEN 24mm T1.5, XEEN 35mm T1.5, XEEN 50mm T1.5 en de XEEN 85mm T1.5, vormen ze een perfecte set van 6 cine objectieven voor het maken van 4K+ producties met een uitstekende beeldkwaliteit en hoog oplossend vermogen.

XEEN

XEEN, in 2015 door Samyang gelanceerd, is een gespecialiseerd merk in professionele video-cine objectieven. De nieuwe XEEN 135mm T2.2 voegt tele mogelijkheden toe aan de reeds bestaande XEEN objectieven. De lichtsterkte van T2.2 biedt een hoge kwaliteit beelden met een duidelijk contrast en indrukwekkende kleuren, zelfs onder minder-dan-optimale lichtomstandigheden. Het grote diafragma creëert ook een aangenaam bokeh-effect voor een filmische look.

Kenmerken XEEN objectieven

- Het 24mm x 36mm negatief formaat maakt XEEN objectieven niet alleen inzetbaar met Full-Frame camera's, maar ook met Super 35, APS-C en APS-H format camera's. De XEEN objectieven zijn verkrijgbaar in vijf verschillende mounts te weten:- PL, EF, F, E, en MFT. Daarnaast is er de keuze uit twee verschillende scherpstelschalen: metrische en Engelse feet eenheden.
- Bij intensief gebruik, beschermd de duurzame metalen body het objectief en de uniforme lengte en diameter zorgen voor een snel en eenvoudig gebruik in een Matt Box. Zowel de scherpstel- als diafragma slag is extra lang uitgevoerd voor een zo nauwkeurig mogelijke verstelling.
- De lichtsterke T-waarden is een ander belangrijk kenmerk van de XEEN lijn cine objectieven. XEEN objectieven leveren een betrouwbare en hoge kwaliteit videobeelden met een hoog contrast en indrukwekkende kleuren, zelfs onder minder dan optimale lichtomstandigheden. De XEEN X-coating technologie maakt dit hoge niveau van detail en afwezigheid van reflecties en ghosting mogelijk. Het grote diafragma en het 11 bladig diafragma creëert verder een aangenaam bokeh-effect voor een filmisch karakter.

Transcontinenta introduceert XEEN 135mm T2.2

5 jaar garantie

Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren met je apparatuur. XEEN zorgt er voor dat gebruikers terug kunnen vallen op extra zekerheid. Transcontinenta biedt een verlengde garantie van 5 jaar voor XEEN objectieven in de Benelux aan. Hiermee verlengt de gebruiker de standaard garantie direct van 2 naar 5 jaar! Om hier gebruik van te maken dient men zich binnen 4 weken na aankoop online te registreren.

Beschikbaarheid en prijs

De XEEN 135mm T2.2 zal beschikbaar zijn vanaf augustus 2016. De adviesverkoopprijs van het objectief bedraagt € 1.999,99 (inclusief B.T.W.). Een actueel overzicht van erkende XEEN dealers is hier te vinden. 

De aankomende vier weken zal Samyang nog meer objectieven aankondigen. Hou de site dus in de gaten!

Transcontinenta introduceert XEEN 135mm T2.2

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja