Transcontinenta introduceert RFS 2.2 zender

Transcontinenta introduceert RFS 2.2 zender

Nadja Geskus 1386 0
Transcontinenta, de importeur van broncolor in Nederland, introduceert vandaag een tweetal nieuwe unieke broncolor producten. Zo introduceren zij de RFS 2.2 zender, waarmee het mogelijk is te flitsen in combinatie met een zeer korte sluitertijd!

RFS 2.2 zender

Flitsen met zeer korte belichtingstijden is nu mogelijk met de Siros L en Move dankzij de RFS 2.2 zender. Wanneer je veel omgevingslicht hebt en met een open diafragma werkt, kun je tot maximaal 1/8000s belichten, terwijl de Siros L voor de rest zorgt. Je hebt hierdoor veel meer vrijheid en controle!

Vanaf heden is broncolor HS naast de Siros L nu ook beschikbaar op de broncolor Move. Je hebt alleen de nieuwe RFS 2.2 zender nodig, welke beschikbaar is voor zowel Nikon-, Canon-, als Sony-camera’s. Tevens moet je de ‘HS’ functie op alle flitsers activeren. Dit modificeert de flitscurve en garandeert in combinatie met de RFS 2.2 zender de juiste belichting, zonder dat je hierbij wordt gelimiteerd door de maximale flitssynchronisatietijd van uw camera.

Transcontinenta introduceert RFS 2.2 zender

Update

Bij zowel de Siros L als de Move is het niet nodig om de flitsbuis te vervangen. Echter wordt er wel geadviseerd om voor de Siros L lampkoppen de firmware te updaten naar versie 52.04. Dit zorgt voor een verbeterde HS-functionaliteit. Je kunt de update downloaden via de broncolor website

Wil je gebruik maken van de HS-functie in de broncolor Move, dan is een software-update noodzakelijk en deze kan in Nederland worden uitgevoerd door Camtech VoF. HS op de Moves is geoptimaliseerd voor het gebruik met één lampkop. Indien je met twee lampkoppen werkt, dan is deze beperkt tot een symmetrische verdeling van het flitsvermogen.

Informatie

De nieuwe broncolor RFS 2.2 zender heeft een adviesverkoopprijs van rond de € 99,00 excl. B.T.W. In de tweede helft van oktober zal de RFS 2.2 zender leverbaar zijn.

Transcontinenta introduceert RFS 2.2 zender

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja