Trans Flash niet om weg te gooien

Redactie 526 0
Het kleinste opslagmedium is niet gemaakt om weg te gooien, ondanks zijn bijnaam: Trash Flash.

SanDisk ontwikkelde een maximum opslagcapaciteit van 256 megabyte op het nieuwe geheugenkaartje Trans Flash. Dit kleinste Flash-opslagmedium voor digitale camera's, handcomputers en mobiele telefoons is in grootte een kwart van een reguliere Secure Digital (SD)-geheugenkaart. Of ongeveer een derde van een 1-euromunt.


"Wij denken dat dit kleine geheugenkaartje voorziet in een groeiende vraag naar opslagruimte voor muziek, video, foto's of gps-navigatiesoftware", aldus een woordvoerder van SanDisk op de beurs CTIA Wireless I.T. and Entertainment 2004 in Moskou.


De Trans Flash-module is al in februari aangekondigd, maar
Klik om te vergroten
Klik op afbeelding voor vergroting
tot op heden nauwelijks toegepast in apparaten. SanDisk vermoedt blijkbaar dat de tot nu toe beperkte opslagcapaciteit van 32, 64 of 128 MB daaraan debet is. Motorola is een van de weinige bedrijven die Trans Flash toepast in zijn V710 'schelp'-model mobiele telefoon met een 1,2-megapixelcamera en mp3-speler. SanDisk denkt dat eind 2005 veertig mobiele telefoonmodellen voorzien zijn van Trans Flash.


Trans Flash is 's werelds kleinste verwisselbare Flash-opslagmedium met afmetingen van 15 bij 11 bij 1 millimeter: ongeveer even groot als een vingernagel.


De 256 MB-geheugenkaart is vanaf december verkrijgbaar, al dan niet met een SD-adapter. De prijs is nog niet bekend.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie