Trainen bij de Kahmann Gallery

Redactie 1410 0
Kunstfotografie is een vak apart, begrijpt ook de Kahmann Gallery. Om een 'veelzijdig en compleet kunstenaar te worden in een keiharde kunstwereld' biedt de Amsterdamse gallerie daarom een tiental fotografen een intensief programma aan.

Om uiteindelijk volwaardig mee te kunnen draaien op nationale en internationale kunstbeurzen verzorgt de Kahmann Gallery gesprekken, workshops en lezingen van en met ervaren kunstenaars, curatoren en professionals voor de deelnemers. Zij krijgen daarnaast ook de kans om achter de schermen te kijken van de fotogalerie.

Kunstfotografie

‘Binnen de kunstwereld zijn er duidelijke normen waar een volwassen kunstenaar/fotograaf aan moet voldoen. Het begint uiteraard met prachtig, uitzonderlijk en vooral werk met een eigen signatuur. Daarmee bouw je als fotograaf al een zekere naam op. Naast de uiting zelf zeggen formaat, materiaal, edities en de prijzen al veel over een fotograaf. De kwaliteit van de uitvoering van het werk speelt daarin een heel belangrijke rol, zo meldt het persbericht. Volgens de gallerie is dat voor veel fotografen zo’n beetje waar het om draait wanneer zij mee willen spelen in de wereld van kunstfotografie.

Eerste lichting

De eerste lichting bestaat uit zowel jonge als reeds ervaren fotografen/kunstenaars: Annick Ligtermoet, Martijn van de Griendt, Helena van de Enden, Krijn van Noordwijk, Rahi Rezvani, John Lambrichts, Nora Verbaak, Simone Mudde, Maria Dabrowski en Marten van Wijk.

Foto © Kahmann Gallery

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie