Toshiba lanceert snelste sd-kaarten ter wereld

jesse kraal 2561 5
Niet alleen camera's worden steeds sneller, geheugenkaarten doen (gelukkig) gewoon mee aan die race. Nieuwe koploper is Toshiba met SDXC-kaarten die een snelheid van 260MB/s leessnelheid en 240MB/s schrijfsnelheid halen. Ze zijn verkrijgbaar in 16GB en 32GB.

Begin dit jaar berichten we over een nieuwe serieuze speler op de geheugenkaartenmarkt: Toshiba. Ze zijn zelfs zo serieus en ambiteus dat ze in 2015 een derde van de CF-markt willen veroveren met hun Exceria Pro-kaarten. Onder diezelfde naam verschijnen nu twee SDXC-kaarten die een nog hogere snelheid halen dan de al rappe CF-kaart.

'Snelste ter wereld'

Met een wegschrijfsnelheid van 240MB/s en een leessnelheid die nog eens 20MB/s hoger ligt, zijn de Exceria Pro SD-kaarten volgens Toshiba de snelste ter wereld. Ze zijn verkrijgbaar in 16GB en 32GB. Wil je meer opslagruimte of iets minder betalen, dan kun je terecht bij de eveneens nieuwe Exceria (dus zonder Pro) SDXC-kaarten van 32GB en 64GB. Deze hebben eveneens een leessnelheid van 260MB/s maar schrijven gaat met 120MB/s een stukje minder vlot.

Prijzen zijn nog niet bekend, op de Japanse website van Toshiba wordt gesproken over een verkoopstart in oktober 2013 voor de Exceria Pro kaarten en november voor de 'gewone' Exceria-kaarten.

Exceria Pro

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van maartendeboer

Knappe prestatie van die rappe kaartjes maar zullen ook wel aan de prijs zijn.

Toshiba vergeet alleen leuk dat SD kaarten ook serieuze nadelen hebben zoals dat ze klein en makkelijk te verliezen zijn en ook snel stuk gaan (breekbaar). Evenmin leuk!

afbeelding van Dennis K.

zeer interessant :D, ik hoop alleen maar dat de prijs gaat meevallen, maar dat betwijfel ik eigenlijk

afbeelding van Anonymous

Ze zullen wel moeten er komt een nieuwe lichting camera's die veel meer data kunnen wegschrijven,dan is 32 en 64 gb al te weinig, men adviseert voor de komende Pocket BMCC al 128 GB min 120MB/s op raw. weg te schrijven en dan hebben we nu al de software van Magic Lantern die raw op neemt op verschillende Canon camera's.

afbeelding van Hans J. van den Hoek

In het artikel staat dat deze nieuwe geheugen kaarten van het type SDXC zijn. Echter op het kaartje zelf staat SDHC. Boven de 32 GB worden het dacht ik SDXC kaarten.

afbeelding van Hans J. van den Hoek

Hier nog een verduidelijking betreft de type uitvoering.

http://www.toshiba.co.jp/about/press/2013_07/pr1601.htm