Topaz Impression 2 – Je foto als schilderij

Topaz Impression 2 – Je foto als schilderij

Nadja Geskus 2559 0
Altijd al een prachtig schilderij van jouw foto willen hebben? Dat kan! Topaz Labs komt met deel 2 van Topaz Impression, een programma dat beelden op een slimme manier omzet in penseelstreken. Zo kun je jouw beelden omtoveren tot schilderijen zoals een echte kunstenaar dat ook zou doen!

Topaz Labs

Het Amerikaanse bedrijf Topaz Labs maakt programma's die speciaal zijn ontworpen voor fotografen. Zo bedachten ze ook Topaz Impression. Een programma waar je creatief met je foto's aan de slag kunt, net als Topaz Glow en Topaz Restyle. Met Topaz Impression 2 tover je met gemak je foto om in een kunstzinnig beeld. Spelen met Topaz Impression kan jouw werk zowel krachtiger als persoonlijker maken.

Topaz Impression 2

Topaz Impression 2

De schilderkunst vanaf het jaar 1500 inspireerde om dit programma te kunnen maken. Met name het impressionisme was een grote inspiratiebron voor Topaz Impression. Het programma ondersteunt beelden tot wel 80 megapixels en heeft 142 verschillende effecten, waarvan er 30 nieuw zijn. Hiermee kun je de stijlen nabootsen van grote schilders als Monet, Cezanne en Van Gogh. Tevens kun je met Live Painting zien hoe het programma laag voor laag de penseelstreken neerzet en kun je de beelden opslaan en direct delen. De grootste vernieuwing, ten opzichte van de eerste versie, is dat je vanaf nu kunt werken met maskers. Zo wordt het mogelijk om delen van de foto los van elkaar te bewerken.

Topaz Impression is zo gemaakt dat hij hetzelfde doet als alle grote schilders: hij verft een penseelstrook per keer. Alleen doet Impression dat natuurlijk een stuk sneller dan een echte schilder. Impression kan 10.000 penseelstreken verven in minder dan een seconde, dit alles natuurlijk onder jouw leiding.

Schaf het programma aan via de website van Topaz Labs.

Topaz Impression 2

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja