Vanaf vanavond te zien op YouTube

Top Photographer – Het perfecte plaatje met professionele fotografen

Redactie DIGIFO... 2933 0
Een dag na de eerste aflevering van 'Het perfecte plaatje' verschijnt op YouTube de eerste aflevering van Top Photographer: een Amerikaanse talentenjacht op zoek naar een nieuw fotografietalent. Het grote verschil met 'Het perfecte plaatje': geen beroemdheden, maar professionele fotografen.

Om je kandidaat te stellen voor het programma moesten fotografen een korte video van rond de 30 seconden maken en een uitgebreide portfolio opsturen. Uiteindelijk is er een selectie gemaakt van vijf fotografen, met allemaal een ander specialisme, die het gedurende vijf afleveringen tegen elkaar op nemen in opdrachten die het hele fotografiespectrum behandelen.

Lees ook: Nieuw op televisie: Het perfecte plaatje. Canon hoofdsponsor

 

Wel of niet nabewerken

Na elke opdracht moeten de fotografen hun beste foto overhandigen, die ze geheel naar smaak hebben bewerkt. Ondanks dat bij elke opdracht nabewerking een belangrijk onderdeel is, worden de kandidaten af en toe ook beoordeeld op de originele raw-bestanden die ze tijdens de opdracht hebben gemaakt.

Na vijf afleveringen wordt er een winnaar gekozen die naar huis gaat met 50.000 dollar aan materiaal en een expositie in New York City.

Het perfecte plaatje

In Nederland is gisteren op RTL4 een vergelijkbare show gestart. In 'Het perfecte plaatje' strijden zeven BN'ers, waaronder Marco Borsato en Humberto Tan om de hoofdprijs. Gisteren hebben ruim 776.000 mensen de eerste aflevering bekeken.

Beide programma's worden gesponsord door Canon, dat camera's, objectieven en printers beschikbaar stelt.

Kijk voor meer informatie over Top Photographer op deze website van Adorama.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie