TomTom komt met onderwaterfunctie voor Bandit

TomTom komt met onderwaterfunctie voor Bandit

Nadja Geskus 772 0
Eerder dit jaar kondigde TomTom aan dat ze uit zouden gaan breiden buiten GPS-navigatie producten, naar de wereld met vele concurrenten; action cams. Het product heet Bandit. Hoewel het niet op kan tegen de nieuwste GoPro modellen, hoopt TomTom zich te onderscheiden door de software. TomTom komt met een nieuwe functie om nog dichterbij dat doel te komen.

Dubbed Underwater Scene Mode

De nieuwe functie, Dubbed Underwater Scene Mode, is handig bij het fotograferen en filmen onderwater. Doordat je onderwater minder licht hebt, vallen de kleuren weg, waardoor er vaak alleen een blauw/groene tint overblijft. Die blauw/groene kleurzweem leidt tot laag contrast met valse kleuren. Een grote frustratie bij veel mensen. Met de bewerking is het vaak wel voor een groot deel recht te trekken, maar de meeste mensen zitten niet te wachten op uren achter de pc zitten om je beeld goed qua kleur te krijgen. Dat hoeft ook niet meer. Met de Underwater Scene Mode ingeschakeld heeft de Bandit een automatische kleur-correctie, die kleur en contrast verbeterd.

Spannende momenten

Het doel van TomTom met de Bandit, is om de camera zulke beelden te laten maken, dat de gebruiker ze niet hoeft te bewerken op een computer. Dankzij de ingebouwde GPS en accelerometer (een ander kenmerk wat niet wordt gevonden op de GoPro, maar wel op Sony Action Cams) kan de Bandit automatisch spannende momenten taggen, op basis van snelheid, G-kracht, hoogte en zelfs hartslag met een optionele borstband. Met iOS en Android apps kunnen gebruikers de videoclips makkelijk monteren en direct van hun telefoon delen. TomTom doet met deze nieuwe functie weer een stap dichterbij naar de alles-in-één oplossing.

In de video hieronder is het effect van de Dubbed Underwater Scene Mode goed duidelijk.

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja