Tommaso Ausili wint Sony World Photography Awards 2010

steven 795 0
De Italiaanse fotograaf Tommaso Ausili is tijdens het Sony World Photography Awards gala in Cannes uitgeroepen tot fotograaf van het jaar. Hij won de Iris d'Or met zijn serie 'The Hidden Death' en versloeg daarmee elf andere genomineerden.

Bij de Sony World Photography Awards dingen professionele en amateurfotografen mee in aparte categorieën. Bij de Awards waren twaalf categorieën voor professionele fotografen en negen voor amateurs. Tommaso Ausili deed met zijn serie, waarin hij dieren in een slachthuis fotografeerde, mee in de categorie 'Contemporary issues'.

De fotograaf wint naast de titel L'Iris d'Or/Sony World Photographer of the year, ook een geldprijs van 25.000 dollar en een volledige Sony Alpha digitale spiegelreflexcamera-uitrusting.

Ook de Nederlandse fotograaf Robin Utrecht was genomineerd, voor zijn foto in de categorie 'Current affairs'. In 2008 maakte Utrecht ook al kans op een prijs, toen was hij genomineerd in de categorie 'Sport'.

Foto © Tommaso Ausili

Amateurfotograaf van het jaar

Vitali Seitz kreeg de prijs voor beste fotograaf onder de amateurs.. Hiermee wint hij 5000 dollar en een Sony camera-uitrusting. Hij laat onder andere de Nederlandse fotograaf Richard Brocken achter zich. Brocken was genomineerd voor zijn foto in de categorie 'Portraiture'.

Alle winnende en genomineerde foto's worden nog tot 27 april tentoongesteld op het World Photography Awards Festival in Cannes. Daarna reizen de foto's in 2010 en 2011 mee met een tentoonstelling die verschillende plaatsen van de wereld aan doet.

Foto © Vitali Seitz

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven