Tokina laat prototype 70-200mm f/4 zien

jesse kraal 2206 1
Sinds 1999 is de 70-200mm f/4 een vaste waarde in het assortiment van Canon. Dit voordelige alternatief voor de f/2.8-varianten van de 70-200mm groeit al snel uit tot een populair objectief. Nu komt er eindelijk concurrentie, uit de hoek van Tokina. Al moeten we nog wel even geduld hebben.
Tokina

Op de CP+ fotobeurs in Japan heeft Kenko-Tokina een prototype laten zien van een 70-200mm f/4 met beeldstabilisatie. Daarmee hebben Canonians een extra alternatief voor de twee 70-200mm f/4's van Canon zelf. Voor mensen met een Nikon-dslr wordt het zelfs de eerste korte telezoom met een vast maximaal diafragma van f/4. Ook voor Tokina is er een primeur, de 70-200mm is het eerste objectief van de Japanse fabrikant met optische stabilisatie.

Summier

Qua afmetingen is de Tokina vergelijkbaar met die van Canon. Wat het gewicht gaat worden van de nieuwe telezoom is nog niet bekend. Behalve dat de minimale focus-afstand een meter bedraagt, is de informatie verder nog erg summier.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

een canon in nikon kleuren.
hij moet dan wel erg goedkoop worden wil je niet voor de canon, tamron,sigma gaan.