Tokina komt met 24-70mm f/2.8

jesse kraal 3331 0
Terwijl diverse fabrikanten strijden om de beste 24-70mm f/2.8, heeft Tokina zich lange tijd afzijdig gehouden. Dat is niet altijd zo geweest -en belangrijker- dat gaat niet zo blijven. Op de CP+ is een prototype getoond van een 24-70mm f/2.8. De strijd kan losbarsten!

In het verleden heeft Tokina wel een 28-70mm f/2.8 en een 28-80mm f/2.8 gehad, net als veel concurrenten begin jaren '90 van de vorige eeuw. Terwijl de andere merken op een gegeven moment met 24-70mm f/2.8's kwamen, bleef het vanuit Tokina angstvallig stil. De nadruk leek vooral op groothoekobjectieven te liggen (en niet onverdienstelijk). Terwijl Canon een uitstekende maar prijzige tweede generatie heeft gepresenteerd, Tamron een 24-70mm f/2.8 met stabilisatie levert, de Nikon-variant nog altijd populair is en het ontketende Sigma schijnt te werken aan wellicht zelfs een lichtsterker ontwerp, meldt ook Tokina zich weer aan het front.

Nog geen details

Op de CP+ in Yokohama, Japan heeft Tokina namelijk een prototype getoond van een 24-70mm f/2.8, die naar het schijnt zijn officiƫle debuut gaat beleven op de Photokina in september dit jaar. Op de website van Tokina is het vergeefs zoeken naar informatie en ook het Poolse Optyzne, dat het objectief spotte op de beurs, kan er nog weinig over vertellen. Afgaande op de foto kunnen we al wel concluderen dat je kunt switchen tussen autofocus en handmatig scherpstellen door de scherpstelring naar je toe of van je af te bewegen. Verder zullen we nog even geduld moeten hebben voor meer informatie.

Tokina 24-70mm f/2.8

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse