Tokina 300mm spiegeltele voor MFT

jesse kraal 1832 1
Kenko-Tokina bracht onlangs al een 400mmm f/8 spiegeltele uit voor dslr's, Sony NEX en micro four thirds-camera's. Nu is er ook een 300mm f/6.3, special voor mft. Deze is een stuk compacter dan de 400mm en geeft op een csc van Olympus of Panasonic een bereik gelijk aan 600mm op een kleinbeeldcamera.

Veel kleiner dan de Tokina 300mm f/6.3 zul je een teleobjectief niet snel zien, deze is namelijk erg compact. Vanwege de 2x-cropfactor houdt je maarliefst 600mm over; en dat past dan bijna in je jaszak! Je levert er ook wel wat voor in: zo moet je handmatig scherpstellen, is f/6.3 ook direct het enige diafragma en krijg je lelijke donut-vormige bokeh. Het is nog onbekend of het objectief ook in Nederland leverbaar zal worden.

Tokina 300mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

de donuts kun je tegengaan door te zoeken naar effen achtergronden zonder lichte vlekjes.