Tokina 11-16mm f/2.8 II nu ook met Sony A-vatting

jesse kraal 1478 1
Canon- en Nikon-gebruikers konden al even profiteren van de tweede versie van Tokina's ultragroothoekzoom voor aps-c-camera's. Nu is dat genoegen ook weggelegd voor fotografen met een Sony-camera. Deze hebben een behoorlijke tijd moeten wachten, de Nikon-variant debuteerde in januari 2012.

Waarom Tokina zo lang gewacht heeft met een Sony-variant van de AT-X 116 PRO DX II is niet duidelijk, maar nu is de versie met A-vatting er in ieder geval. Ten opzichte van de eerste generatie lijken de verschillen overigens beperkt, vooral Nikon-gebruikers profiteerden van de ingebouwde focusmotor die de eerste generatie ontbrak. We verwachten dat de Sony-variant hetzelfde zal kosten als de versies voor Canon en Nikon, die hebben een adviesprijs van 699 euro.

Tokina 11-16mm
De Tokina AT-X 116 PRO DX II (afgebeeld met Nikon-vatting)

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Jannes B

Komen ze een beetje laat mee. Zal je zien dat Sony nu volledig overgaat naar het spiegelloos systeem XD