Toch geen vernieuwde Fujifilm X-T1 op korte termijn

Julian 1110 0
Onlangs ging het gerucht dat Fujifilm zeer binnenkort met een 'vernieuwde' versie van de X-T1 zou komen, mogelijk met een verbeterde zoeker met 4K-resolutie. FujiRumors trekt de berichten nu in: voorlopig komt de X-T1P niet.

Aanvankelijk ging het gerucht dat Fujifilm in juni of juli met de X-T1b zou komen, later werd de naam gewijzigd en sprak het geruchtencircuit van de X-T1P. Hoewel de geruchten vaag waren, werd er gesproken dat de nieuwe camera ten opzichte van de 'gewone' X-T1 een verbeterde elektronische zoeker zou hebben met 4K-resolutie.

Dat alles kunnen we voorlopig vergeten, zegt FujiRumors.com nu. De geruchtenwebsite legt een uitgebreide verklaring af waarom het gerucht is verschenen en nu weer ontkracht wordt. Alles zou van een betrouwbare bron komen, maar mogelijk spreidt Fujifilm zelf foute geruchten in het rond om te ontdekken waar de lekken vandaan komen.

Of de upgrade van de X-T1 helemaal van de baan is, of gewoon veel later komt, is nog niet duidelijk. Wel lijkt het erop dat kopers van een X-T1 kunnen opgelucht adem halen: een verbeterde versie van deze gloednieuwe camera is voorlopig nog niet op komst