Photoshop workflow verbeteren

Tips voor een betere workflow in Photoshop

Fabienne Keijzer 2207 0
De nabewerking van foto’s kost enorm veel tijd, en met de overvloed aan opties die Photoshop biedt zie je soms door de bomen het bos niet meer. Photoshop goeroe Aaron Nace van Phlearn geeft je een aantal handige tips om je workflow te verbeteren.

Photoshop workflow 

We kennen Aaron Nace van Phlearn en in zijn handige video-tutorials kunnen we wel stellen dat hij zo’n beetje alles weet over Photoshop. In deze video geeft hij een aantal handige tips voor het verbeteren van je workflow in Photoshop.

De Undo toets versterken

Het is vast wel eens voorgekomen dat je een aanpassing probeerde te verwijderen, maar dat Photoshop niet goed meewerkte. Het duurt soms erg lang voordat het programma terug is bij de aanpassing die je graag wilt herzien. Dit kan veel makkelijker. Je kunt namelijk instellen hoeveel stappen Photoshop bijhoudt en wat geannuleerd kan worden.

Versneld exporteren

Als je een bestand opslaat kun je uit een aantal opties kiezen zoals Save, Save As en Save for Web. Quick Export staat ook in dat rijtje. Deze optie is erg handig als je een bestand snel op wilt slaan zonder het te comprimeren.

Gebruik al je RAM geheugen

Het is altijd verstandig om alleen Photoshop open te hebben staan als je ermee werkt. Het is een groot programma en heeft daarom veel ruimte nodig. Je kunt het programma ook extra ruimte geven zodat het nog sneller werkt. Dit kun je doen door Photoshop meer RAM te laten gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk 80 of 90 procent gebruiken.

Shortcut lijst

Voor alle opties zijn bepaalde toetsencombinaties te gebruiken als shortcuts. Dit zijn er zo veel dat je ze niet allemaal kunt onthouden. Aaron geeft daarom de tip om een shortcut lijst te exporteren als een HTML-bestand. Deze kun je dan openen in je browser en de gewenste toetsencombinatie gemakkelijk zoeken met CMD/CTRL + F.

Lees ook: Deze 5 Photoshop shortcuts zijn handig om te weten
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne