Tip: hou je accu koel

Tip: hou je accu koel

Nadja Geskus 993 0
Heerlijk! De zomerdagen zijn eindelijk aangebroken in Nederland. De regenbuien zijn overgetrokken en de zon schijnt weer zo fel als maar kan. Bijkomend effect; de temperaturen schieten omhoog. Dat is heerlijk als je bruin wilt worden, maar voor de accu van je camera is het niet zo’n pretje.

Accu

Camera’s zijn zo ontworpen dat ze in verschillende weersomstandigheden goed functioneren. Dus ook bij verschillende temperaturen. Wel ligt de ideale temperatuur bij gebruik tussen de 16 en 22 graden. Komen de temperaturen boven de 35 graden? Dan loop je het risico dat de capaciteit van de accu permanent wordt beschadigd en dus minder lang werkt. Als je een accu alleen maar in hoge temperaturen bewaart, dan kan het zelfs onherstelbare schade veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet! Zorg daarom goed voor je accu.

Tip: hou je accu koel

Koel

Bij kamertemperaturen werkt de accu van je camera het langst en best. Hoe heter de omgeving is, hoe slechter het is voor de accu. Zorg dus dat je de accu zo veel mogelijk koel houdt. Laat hem niet achter in een hete auto, stop hem niet in je broekzak en laat hem vooral niet in de zon liggen!

Bewaarplek

Bewaar de accu standaard op een koele, droge plek. Handige tip: stop de accu in een hersluitbaar zakje in de koelkast (dus niet in de vriezer). Zo blijft hij goed bewaard. Wil je de accu weer gebruiken? Laat hem dan eerst even een uurtje opwarmen. Bij koude temperaturen merk je misschien dat de accu minder lang meegaat, maar dit is maar tijdelijk. Je zult zien dat de accu bij een normale temperatuur weer als vanouds werkt.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja