Times-fotograaf wint PPY hoofdprijs

Redactie 537 0
David Bebber, fotograaf voor de Engelse krant The Times, heeft dit jaar de eerste prijs gewonnen bij de Press Photographer's Year 2010. Ook collega's van Getty Images, The Guardian and Reuters vielen in de prijzen.

Bebber won deze vijfde editie van de wedstrijd met een foto van de Libische leider Gadaffi, terwijl deze achter gewapend glas naar een militaire parade staat te kijken op Groene Plein in Tripoli. De ceremonie werd gehouden ter ere van zijn veertigjarig jubileum als staatshoofd, op 1 september vorig jaar. 

Prestigieus

De foto werd geselecteerd uit 7713 inzendingen in wat langzamerhand de meest prestigieuze fotografieprijs van Engeland genoemd mag worden. In totaal konden er voor zestien verschillende categorieën foto's ingestuurd worden. 

Publicatie

Dit jaar zijn er 119 beelden geselecteerd om tentoongesteld te worden in het National Theatre in Londen, van 10 juli tot 11 september. Tevens zullen de foto's gepubliceerd worden in het Press Photographer's Year 09-10 boek, waarin ook de winnaars van vorig jaar te zien zijn.

Overige winnaars

Vijf concullega's van Getty Images wonnen de eerste prijs in de categorieën News Folio of the Year, the Arts, Sports Folio of the Year, Sports Specialist Folio of the Year and Winter Olympic Single. Kieran Doherty en  Dylan Martinez van Reuters wonnen de eerste prijzen in respectievelijk de News en Features categorieën.

Foto © David Bebber

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie