Timelapse Amerikaans Luchtballonnenfestival

Timelapse Amerikaans Luchtballonnenfestival

Redactie DIGIFO... 1377 0
In deze tijd van het jaar kan je weer regelmatig, zeker aan het einde van de dag, luchtballonnen zien hangen in de lucht. Dit is een unieke ervaring die voor veel mensen onvergetelijk is. Elk jaar is er in Albuquerque in de Verenigde Staten een festival omtrent luchtballonnen en de mensen van Roadtripper hebben daar deze leuke timelapse van gemaakt.

De Albuquerque International Balloon Fiesta is een jaarlijks terugkerend fenomeen waar veel luchtballonpiloten samenkomen. Wat begon als een kleine samenkomst met 13 piloten in 1972, is tegenwoordig uitgegroeid tot een groot festijn met ruim 700 luchtballonnen en meer dan 1000 piloten.

Eén van de hoogtepunten van het festival is de 'Dawn Ascension', waarbij alle luchtballonnen voor zonsopkomst opstijgen om de verkleurende lucht vanaf een spectaculaire hoogte mee te maken.

 

Lees ook: 8K timelapse van Patagonië

Luchtballonfestival bezoeken?

Deze timelapse is van het luchtballonnenfestival van vorig jaar. Heb je nog vakantiedagen en wil je het festival ook bezoeken, zorg dan dat je begin oktober in de buurt bent. Het festival duurt van 1 tot 9 oktober en je kan het festivalterrein al bezoeken voor $ 10,- per persoon per dag.

Voor meer informatie kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie