Time zet Sony A55 in top 50 uitvindingen 2010

Redactie 890 0
Volgens het tijdschrift Time is de Sony A55 één van de beste uitvindingen van 2010. Daarom staat de camera nu in de top 50 uitvindingen van dit jaar die het tijdschrift heeft opgesteld. In de categorie technologie deelt de A55 zijn plek met onder andere de iPad.

Time noemt de Sony A55 ook wel de 'camera die niet knippert' vanwege de transparante spiegel die Sony in de camera heeft verwerkt. De A55 beschikt wel over een spiegel, maar deze is doorzichtig en klapt niet op. Het resultaat is dat je net zo snel kan scherpstellen tijdens het filmen als tijdens het fotograferen. Vanwege deze technologie heeft Time de Sony A55 op haar lijst met de vijftig beste uitvindingen van 2010 geplaatst.   

Transparante spiegel

Bij een traditionele spiegelreflex valt het licht op de spiegel en wordt het grootste gedeelte daarvan omhoog geflecteerd naar het prisma. Een klein deel van het licht wordt door de spiegel doorgelaten en valt op een ander spiegeltje, dat de autofocussensor van informatie voorziet. De doorzichtige spiegel in de A55 werkt anders en laat veel meer licht door, direct op de beeldsensor. Dat maakt niet alleen fasedetectie-autofocus tijdens het filmen mogelijk, maar zorgt er ook voor dat de camera 10 beelden per seconden kan schieten. Daarnaast maakt het de camera compacter dan traditionele dslr's.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie