De 100 meest invloedrijke foto's van TIME

TIME opent virtueel museum met de 100 belangrijkste foto’s allertijden

Fabienne Keijzer 2088 0
TIME lanceert vandaag een virtueel museum waarin de 100 meest invloedrijke foto’s allertijden tentoon worden gesteld. Op de speciale website lees je de achtergronden van de beelden en kun je terecht voor interessante documentaires.

De 100 meest invloedrijke foto's allertijden volgens TIME 

Vanaf vandaag opent TIME een virtueel museum waarin de 100 meest invloedrijke foto’s allertijden te zien zijn, inclusief achtergronden en interessante video’s. Ze vieren daarmee het 175 jarig bestaan van de fotojournalistiek. Naast een website publiceert TIME ook een boek met daarin de foto’s. De selectie van 100 afbeeldingen is zorgvuldig samengesteld door de vele journalisten van TIME met behulp van curators, historici en fotografen van over de hele wereld.

De allereerste foto 

De eerste foto stamt uit 1826, tevens ook de oudste foto die in de geschiedenis bekend is, gemaakt door Joseph Nicéphore Niépce. De foto is een beeld door het raam gemaakt die uitkijkt op het Franse Le Gras. Niépce maakte dit historische beeld met een zelfgemaakte camera obscura.

TIME Niépce 1829
De meest recente foto in de selectie is de foto van het vluchtelingenjongetje dat levenloos op het Turkse strand ligt. De foto is gemaakt in 2015 door Nilfür Demir
TIME Demir 2015

TIME 

De speciale website van TIME is te bezoeken via dit adres. Eerder kwam het magazine al met een teaser voor de selectie. Wat is voor jou de belangrijkste en meest invloedrijke foto uit de selectie van TIME? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd!

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne