Time-lapse van verlaten plekken in Rome

Time-lapse van verlaten plekken in Rome

Nadja Geskus 1070 0
Carmelo Battaglia presenteert recent zijn prachtige nieuwe time-lapse video, waarin hij verlaten plaatsen in Rome weer tot leven brengt met zijn camera en natuurlijk licht.

Time-lapse

Geduld. Het project ‘Viaggio nelle città invisibibili di roma’ vergde een hele hoop geduld van Carmelo Battaglia. Het maken van deze time-lapse video nam namelijk in totaal zo’n 4 maanden in beslag. Waarom? Time-lapse beelden maken kost sowieso al enige tijd, maar Battaglia wilde met zijn video precies die momenten opnemen dat alle elementen samenwerkte.

De verlaten plekken van Rome

Berekenen

Het project zorgde ook voor een aantal moeilijkheden. De plekken waren soms niet echt bereikbaar en het weer en het pad van de zon kostte wat berekentijd. Als dit eenmaal was opgelost en de instellingen waren ingesteld, kon Battaglia beginnen met opnemen. De foto’s die Battaglia maakte, maakte hij met tussenpozen van 5 tot 45 seconden. Het aantal seconden was afhankelijk van de beweging van de schaduwen.

Het resultaat? Een prachtige time-lapse video van architectonische structuren die tot leven worden gebracht. De structuren, het licht en de tijd werken op een prachtige manier samen.

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja