Time-lapse toont schoonheid en verwoesting natuurbranden Californië

Time-lapse toont schoonheid en verwoesting natuurbranden Californië

PieterMolenaar 720 0
Filmmaker Jeff Frost heeft de afgelopen drie jaar beelden opgenomen van natuurbranden in Californië en deze als onderdeel van het project 'Fire Chasers: California on Fire' verwerkt in een time-lapse video.

Natuurbranden vormen in Californië volgens Frost vanwege de opwarming van de aarde een steeds groter gevaar. “Elk jaar wordt het heter en breidt het seizoen van natuurbranden in de staat verder uit. Ik wilde laten zien hoe urgent de problemen nu al zijn”, aldus Frost in een reactie aan National Geographic. Ondanks de waarschuwende boodschap die uitgaat van de video, zijn de beelden spectaculair.

Fire Chasers

De time-lapse, waarvoor Frost in totaal 25 natuurbranden gefilmd heeft, moet dienen als soort van teaser voor een documentaire die Frost in productie heeft over het onderwerp. Ook een kunstfilm over de totstandkoming van het project en een boek over de vernietingende werking van natuurbranden en het gevaarlijke werk van de brandweerlieden maken onderdeel uit van het project Fire Chasers: California on Fire.