Time lanceert blog over fotojournalistiek

Redactie 835 0
De fotoafdeling van Time Magazine heeft een nieuwe blog in het leven geroepen: Lightbox. Op de website zullen zij gaan kijken hoe de wereld door fotografie, video en de hedendaagse beeldcultuur wordt beïnvloed.

Time zal met Lightbox niet alleen aandacht besteden aan beeld, maar ook aan achtergrond­verhalen en een dagelijkse blik achter de schermen op haar fotoredactie. Hiermee lijkt de blog enigszins op die van de New York Times, die met de Lens Blog ook de diepere betekenis van fotografie wil blootgeven. 

Achtergrond

'We willen de kijker meenemen naar de visuele kant van het nieuws en aandacht besteden aan fotografie die de grenzen opzoekt. Als onderdeel van onze reguliere verhalen, bieden we ook achtergronden bij de foto's, essays, verhalen van de fotografen en profielen van legendarische fotojournalisten', aldus de makers van Lightbox.

Zo is er op dit moment een verhaal op de blog te vinden over de vrijlating van de Times-journalisten in Libië, staan er exclusieve lente-foto's van Justin Maxon en besteden ze aandacht aan een serie van Vik Muniz.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie