Tim Hetherington Grant

Tim Hetherington Grant in het leven geroepen

Julian 1996 0
World Press Photo en Human Rights Watch starten een fotoprijs ter ere van de in Libië omgekomen fotograaf Tim Heterhington. De beurs van twintigduizend euro zal jaarlijks toegekend worden aan een fotografisch project met een human rights-thema.

Fotograaf en filmmaker Tim Hetherington kwam in april dit jaar op veertigjarige leeftijd om het leven bij een mortieraanval in Misrata, Libië. De fotograaf won de World Press Photo 2007 met een foto van een uitgeputte Amerikaanse soldaat in Afghanistan. In 2010 bracht hij de documentaire Restrepo uit.

Met de Tim Hetherington Grant leeft de naam van de fotograaf voort. Jaarlijks zal er een beurs van twintigduizend dollar uitgereikt worden aan een fotojournalist om een project met een human rights-thema af te ronden. De prijs wordt georganiseerd door World Press Photo en Human Rights Watch en is tot stand gekomen met de hulp van Alastair en Judith Hetherington, de ouders van Tim.

Fotografen kunnen hun projecten tot 15 oktober voordragen. Op 5 november wordt de eerste winnaar van de Tim Hetherington grant bekendgemaakt.

Tim Hetherington
Tim Hetherington, 2010
Foto © Stephen Kosloff / Creative Commons