Tim Hetherington genomineerd voor Oscar met documentairefilm

Redactie 1286 0
De documentaire Restrepo van World Press Photo-winnaar Tim Hetherington is genomineerd voor een Academy Award, oftewel een Oscar. Hetherington maakte de documentaire samen met de Amerikaanse journalist Sebastian Junger.

Restrepo vertelt het leven van de soldaten van de 173rd Airborne Brigade in Afghanistan. Hetherington en Junger trokken in 2007 gedurende een jaar embedded met deze divisie op voor een klus van tijdschrift Vanity Fair. Ze portretteerden de mannen en laten hun het verhaal achter de oorlog vertellen.


Vanity Fair

De documentaire ligt in het verlengde van hun klus voor Vanity Fair en is tegelijkertijd gemaakt. Voor het tijdschrift schoot Hetherington aangrijpende foto's die eveneens een persoonlijke blik op het leven van de soldaten geven. Restrepo neemt het tijdens de 83e uitreiking van de Oscars op 27 februari op tegen Banksy's documentaire Exit Through the Gift Shop.

World Press Photo

Eerder won Hetherington met Restrepo al de Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival. De fotograaf won zelf in 2007 de World Press Photo met een plaat uit dezelfde Korengal Valley in Afghanistan waar Restrepo opgenomen is. Hij keerde daar vervolgens in 2008 terug om zowel zijn klus voor Vanity Fair als de documentaire af te ronden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie