Tijdschriftcover met iPhone 4 door iPhone 4

Redactie 1046 0
De cover van het tijdschrift MacWorld wordt deze keer gesierd door een iPhone 4, waarvan de foto eveneens gemaakt is met een iPhone 4. Mede door de grote hoeveelheid gebruikte lampen is het resultaat voor een telefooncamera alleraardigst.

De shoot van de Amerikaanse fotograaf Peter Belanger, wie normaal werkt met een Phase One P65+, kende wel enige obstakels. Zo kon hij zijn eigen flitslampen niet gebruiken, omdat deze niet synchroon te schakelen waren met de iPhone. Als alternatief maakte hij gebruik van gewone gloeilampen en een zelfgemaakte houders voor de iPhone.


Uitdaging

“Toen de nieuwe iPhone, met 5-megapixel twaalf keer minder dan zijn Phase One, uitkwam waren de mensen bij MacWorld benieuwd of ik er een coverfoto mee kon schieten. Wat is er nu een beter idee ter promotie van de telefoon's camera dan met diezelfde camera een foto te maken van de telefoon voor op de cover?”, schrijft de fotograaf op zijn website. Daarnaast wilde hij enkel de iPhone en apps gebruiken, dus Photoshop was geen mogelijkheid.

Workflow

Het proces was weinig anders dan dat tijdens een normale fotoshoot, op de bewerkingen na. Daarom stuurde Belanger iedere foto gelijk door naar de vormgever, zodat deze kan proberen welke uitsnede het beste paste. De uiteindelijke foto is gelukkig stofvrij en vrij gedetailleerd geworden, mede door het gebruik van twee iPhone-apps: PhotoForge en Resize-Photo.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie