‘Tien objectieven voor Samsung NX eind 2010’

Julian 2455 0
Tegen het einde van 2010 zullen er zo’n tien objectieven beschikbaar zijn voor het Samsung NX-systeem. Dat heeft Samsung bekendgemaakt tijdens de officiële presentatie van de NX10 in Nederland.

Afgelopen vrijdag presenteerde Samsung haar nieuwe line-up voor 2010 aan de Nederlandse Pers. De camera werd begin januari al geïntroduceerd op de CES-electronicabeurs in Las Vegas, toch wist Samsung Nederland nog interessant nieuws te melden.

Nog dit jaar zal de line-up aan objectieven voor het NX-systeem uit tien exemplaren bestaan,
aldus Roland Niezen, Product Manager DSC & Camcorder van Samsung Benelux, die de objectieven-roadmap heeft ingezien.

Momenteel staat de teller op vier stuks: een 30mm f/2 pancake, 55-200mm zoom en 18-55mm kitlens die in uitvoering met of zonder beeldstabilisatie verkrijgbaar is. Samsung zal dit jaar dus nog zo’n zes objectieven introduceren. Uitgebreide details kon Niezen echter niet geven.

Goedkopere NX-camera

Ook een nieuwe NX-camera ligt in de lijn der verwachting volgens Niezen. Op de PMA eind februari kondigt Samsung waarschijnlijk een nieuw model aan, dat gepositioneerd wordt onder de huidige NX10.

High-end compact

Zeker is dat Samsung op de komende PMA-fotobeurs een high-end compactcamera zal introduceren (met kleine sensor). Tijdens de presentatie van de nieuwe line-up werd deze al getoond in het overzicht.

Exacte details over de nieuwe camera werden nog niet bekendgemaakt, maar volgens Niezen kunnen we verwachten dat Samsung mee zal gaan met de trend van ‘minder megapixels’ en een ‘hoogwaardig’ objectief. Het nieuwe model gaat dan ook vermoedelijk de concurrentie aan met camera’s als de Canon G11 en Panasonic LX3.