Thumbs Up voor Fujifilm X100

jesse kraal 3228 0
De Thumbs Up is een geliefd accessoire onder Leica-gebruikers. Het metalen hulpstuk dat in de flitsschoen schuift, zorgt voor een verbeterde houvast van het toestel. Nu is er nu ook een variant voor de Fujifilm X100.

Eerder bleek dat de Thumbs Up voor de Leica X1, de CSEP-2, ook op de X100 past, maar er is nu ook een variant speciaal voor de X100. Deze EP-5S is iets korter en mist de extra accessoireschoen. Dat laatste is logisch, de Fuji X100 heeft een ingebouwde zoeker, die bij de Leica X1 ontbreekt. Op de Leica kun je zo een externe zoeker monteren.

Op de foto's van de Thumbs Up zie je ook een ander accessoire gemonteerd op de Fuji X100, de zogenoemde soft-release. Deze verhoogt de ontspanknop waardoor deze makkelijker in te drukken is. Dat moet het mogelijk maken om bij langere sluitertijden uit de hand te schieten. De soft-releases zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, van simpel zwart en rood tot speelse lieveheersbeestjes. Ze passen op vrijwel elke camera met schroefdraad voor een draadontspanner in de ontspanknop.

De EP-5S gaat 118,38 dollar kosten en is verkrijgbaar in zilver en zwart. De CSEP-2 kost 144,38 dollar. De softreleases zijn te krijgen voor 18,38 dollar per stuk.

Thumbs Up

Thumbs Up

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse