Third-party grip voor Olympus OM-D doet oude tijden herleven

jesse kraal 2402 0
Olympus heeft zelf een tweedelige additionele grip voor de Olympus OM-D E-M5 in de aanbieding. Met een adviesprijs van 249 euro is deze echter niet goedkoop. Voor zo'n honderd euro kun je straks ook een aluminium exemplaar van Yuenu aanschaffen.

Qua functionaliteit blijft de niet-originele greep fors achter op het origineel van Olympus. Zo kun je er geen extra batterijen in kwijt en krijg je er evenmin extra ontspanknoppen bij. De aluminium greep moet het dan ook vooral van de extra houvast hebben. En van zijn looks, want de accessoires sluit mooi aan bij het retro-uiterlijk van de camera.

Om-D Grip

Aluminium

De greep bestaat uit twee uit aluminium gefreesde onderdelen, deels bekleed met rubber. Er is ruimte overgelaten om het batterijcompartiment te kunnen openen. Het gewicht blijft mede daardoor beperkt tot zo'n 120 gram. Vooralsnog hebben we nog geen Japanse winkel kunnen vinden die het product daadwerkelijk verkoopt, volgens een Japanse website gaat de greep 9800 Yen kosten, omgerekend zo'n honderd euro.

Olympus OM-D Greep

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse