Third-party accessoires voor Sony RX100

Julian 6240 0
De compacte Sony CyberShot RX100 met zijn grote 1-inchsensor en Carl-Zeiss-objectief is populair, dus zijn makers van accessoires er als de kippen bij. We hebben al een extra grip, een 'half case' op maat en polarisatie- en nd-filters gespot.

Een van de grote pluspunten van de RX100 is het zeer compacte formaat. Door het platte ontwerp houdt de camera wel wat onprettig vast. Richard Franeic heeft de oplossing: een extra stukje houvast dat je op de camera kunt plakken. Veel groter wordt de camera niet, want de handgreep steekt niet verder uit dan het objectief als de camera uitgeschakeld is.

RX100 Custom Grip

De Sony RX100 Custom Grip kost je 34,95 dollar en de verzendkosten. De eerste batch is al uitverkocht, je kunt een pre-order plaatsen voor de volgende ronde.

Half Case

Het Koreaanse Gariz maakt een 'half case' voor je Sony RX100. Of de tas ook veel bescherming biedt is nog maar de vraag. De lens wordt in ieder geval niet beschermd. Wel is het een stijlvolle accessoire voor de retro-liefhebbers. Omgerekend kost het tasje zo'n 55 euro.

Gariz Half Case

Filters

Cheesycam werkt aan ND- en polarisatiefilters die je op de lens van de RX100 kunt bevestigen. Ze zijn nog niet beschikbaar en het is nog niet bekend wat ze gaan kosten, maar het ziet er handig uit. De ND-filters zullen van pas komen voor filmers die de RX100 willen inzetten.